Vid skada

En skada på bilen är aldrig kul. Man får i det fallet trösta sig med att det är materiella saker som går att fixa till. Vi hjälper dig gärna. Nedan har ni några punkter och information om hur ni kan gå till väga vid en olycka.

  • Kontakta ert försäkringsbolag och gör en skadeanmälan. 
  • Kontakta oss på Brooklands Bodyshop för att boka tid för en skadebesiktning.
  • Vi gör en besiktning av bilen, där det tas foton på hela bilen och närbilder på skadan.
    (Ni kan själva ta bilder på skadan och skicka in så slipper ni åka till oss för besiktning.)
  • Bokar ett preliminärt reparationsdatum för bilens reparation.
  • En kalkyl skapas och sänds till försäkringsbolaget.
  • Efter godkänt svar från försäkringsbolaget beställs reservdelar.
  • Ni lämnar er bil på bokat datum.
  • Vi meddelar Er att bilen är klar att hämtas.
Skada bakskärm

Skadeanmälan

Har du fått en buckla eller repor i lacken hjälper vi dig. Du behöver bara göra en skadeanmälan hos ditt försäkringsbolag och boka tid för din bil i vår skadeverkstad. Vi kan hantera de flesta bilmärken och lackeringar.
Har du råkar ut för en kollision med en annan bil kan det vara bra att göra en skadeanmälan på plats tillsammans med den du krockat med. Blanketter för skadeanmälan hittar du oftast i handskfacket på din bil. När ni fyllt i blanketten ser ni till att behålla varsin kopia. Det är den som sedan skall skickas in till respektive försäkringsbolag.
Ser trafiksituationen ut sådan att det känns osäkert eller rent av farligt att vistas ute på vägen går det också att göra en skadeanmälan i efterhand. Se då till att ta registreringsnummer, namn, personnummer och telefonnummer till föraren du krockat med. Kontakta sedan ditt försäkringsbolag och be dem skicka de blanketter du behöver för att göra din skadeanmälan fullständig. Observera att vid personskada eller meningsskiljaktigheter bör alltid polis tillkallas.
Men som sagt, vi kan hantera de flesta bilmärken och lackeringar. Kom in till oss om olyckan varit framme. Vi hjälper dig.
Du kan ladda ner din blankett för skadeanmälan nedan eller så trycker du på bilden för skadeanmälan.

Viltolycka 
Kontakta alltid polisen om det skett en olycka med vilt, det är anmälningsplikt på dessa olyckor. Även försäkringsbolagen kräver oftast detta och att du kan då få möjlighet att slippa betala självrisken på skadan.
Parkeringsskada/smitningsskada 
När Ni upptäcker en parkeringsskada ska Ni alltid göra en polisanmälan. Detta görs lämpligen via besök hos Polisen för uppvisande av skadan. För att kunna få denna typ av skada godkänd krävs vittne som kan styrka att bilen var oskadad vi parkeringstillfället.
Körbar/ inte körbar bil
Bilen klassas som inte körbar när den inte kan framföras säkert på vägen. Lyktor och lampor ska vara hela och inga löst hängande delar får förekomma.
Bilen är inte körbar, vad händer?
När en olycka inträffar och bilen inte kan köras från platsen bärgas bilen till en verkstad, vilken verkstad som är aktuell beror på bilmärke och vilket försäkringsbolag bilen är försäkrad hos